Počitniško dnevno varstvo za otroke

children202-5

Poletno raziskovanje socialnih in čustvenih kompetenc

Kaj nas mravlje učijo o odnosih – Terapevtske zgodbe –  Neskončno lovljenje pod krošnjami dreves  – Nevihte in nalivi – Odmeva in doni – Vzhod-zahod-sever-jug – Pravi ljubljančan zna plavat žabo – Hišni ljubljenčki skozi oči veterinarja…

Otrokova igra je njegov način izražanja, ki mu omoogča, da raziskuje in spoznavanje sposobnosti, interese, hkrati pa odkriva zakonitosti delovanja družbe – kdaj je sprejet, kaj za to potrebuje in kako to doseže. V zavodu Iz roda v rod verjamemo, da otrok potrebuje veliko priložnosti na področjih, ki mu prinašajo zadovoljstvo in uspeh za razvoj pozitivne samopodobe, hkrati pa veliko spodbud na tistih področjih, ki so jim večji izziv. Vse to bodo otroci imeli priložnost doživeti v našem dnevnem varstvu.

GLAVNE TEME

Kaj se pri mravljah / čebelah lahko naučimo o odnosih (kaj nas mravlje učijo o odnosih) – preko spoznavanja živalskega sveta se učimo tudi o nas samih, o ljudeh, kako delujemo, tako na nivoju posameznika kot skupine. Otroke bomo z strokovnim pristopom spodbujali k krepljenju medosebnih odnosov in samopodobe.

Hišni ljubljenčki skozi oči veterinarja (začuti konja, začuti sebe) – obisk veterinarske fakultete in klinike za male živali, kjer bomo spoznali delo veterinarja in kako jim lahko pomagamo mi (zavetišča, etc.); (peš je cca 25min)

Poletna ohladitev – vsak teden bomo poskrbeli za vodno osvežitev, pa naj bo to pri gasilocih, v bazenu, ob potoku …

Vzhod – zahod – sever – jug (stopinje velikana, detektivska epopeja) – krajši orientacijski pohod v manjših skupinah namenjen razvoju krtičnega mišljenja, orientacijskih veščin, skupinskega dela. (Pot spominov in tovarištva, iskanje točk v Murglah, skupaj cca 2-3ure)

Terapevtske zgodbe (razbijamo tabuje) so namenjene spoznavanju življenjskih tematik, ki jih družba odriva na rob kot so ločitve, smrt, motnje hranjenja. Otrok preko zgodb spozna tematiko in jo nato preko različnih ustvarjalnih metod (glina, risanje, kolaž, etc.) predela, kar naredi te tabu teme za otroka manj nevarne. Tako otroci tudi spoznajo, raziskujejo svoja čustva.

Neskončno lovljenje pod krošnjami dreves (Ekneš prekneš, ti loviš) je sestavni del vsakega poletja, športne igre nam omogočajo, da se preizkušamo v svojih motoričnih spretnostih in tako ugotovimo kako splezati na drevo, naredimo preval, kolo ali stojo.

Nevihte in nalivi (ko se sonce skriva) nas ne motijo toliko kot deževni dnevi, ki nas omejijo na našo igralnico. Od gledaliških igre, do šivanja, kina in drugih aktivnosti, ki nam bodo skrajšale dolge ure dežja.

Odmeva in doni ko pojemo z otroki. Petje sprošča, osredotoča nas na naše dihanje, nas osrečuje in omogoča, da spoznavamo bogato Slovensko kulturno dediščino.

TERMINI:
1. termin:   8. 7. – 12. 7.

2. termin: 15. 7.  – 19. 7.

3. termin: 22. 7. – 26. 7

4. termin: 29. 7. – 2. 8.

5. termin: 5. 8. – 9. 8.

Dnevni urnik:

7.30 – 8.30 varstvo otrok, družabne igre

8.30 – 9.30 jutranje raztegovanje + meditacija, čuječnost;, zajtrk

9.30 – 12.30 dnevne aktivnosti (odvisno od vremena in/ali dneva)

Ponedeljek – spoznavanje skupine, aktivnosti povezovanja
Torek – sledi velikanov (orientacijski pohod)
Sreda – kopališče
Četrtek – obisk male klinike za živali
Petek – športne štafete

12.30 – 13.30 kosilo + odmor

13.30 – 15.00 skrivanje pred popoldnasko vročino (ustvarjalne dejavnosti terapevtske narave namenjene odkrivanju lastnih moči (gradimo samopodobo, spoznavamo čustva, zaznavamo čute) in razbijanju tabujev: Kako biti žalosten (Kaj pomeni žalovati?); Zakaj se moja babica ne spomni?; Kako pomagati prijatelju v stiski?; Pri Nejcu so se starši ločili.

15.00 – 16.30 varstvo otrok, prosta igre

STAROST:
Sprejmemo otroke med 6. in 12. letom

CENA:

Redna cena: termini pa 120€ (pet dni)
Zgodnje prijave do 1. junija: samo še do 1. junija velja 10% popusta za zgodnje prijave, .

Popusti: drugi otrok iz iste družine prejme 10% popust na ceno programa.
Možnost plačila na 3 obroke. Plačilo je potrebno v celoti poravnati najmanj 15 dni pred začetkom programa, ob rezervaciji je potrebno plačilo prvega obroka, ki velja kot rezervacija termina.

PRIJAVE: Rok za prijavo je do zapolnitve mest.
Otroka prijavite na preko obrazca na dnu strani, na delavnice@izrodavrod.si ali na 040 872 755.

Pridržujemo si pravico do spremembe ali odpovedi programa, v primeru premajhnega števila prijav otrok (prijavljenih mora biti najmanj 10 na posamezni termin). Če otrok zboli pred začetkom programa, vam ob predložitvi zdravniškega potrdila vrnemo vplačan denar (15€ manipulativnih stroškov obdržimo). Če udeležbo odpoveste najmanj sedem dni pred začetkom, vam povrnemo 50% plačila. V primeru sporočene odpovedi na dan, ko se program začne, vračilo ni mogoče. V primeru dežja bomo program in dogajanje prilagodili vremenu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *