3ZOtnzJ8

Zimski tabor 2020 za otroke prve in druge triade STRAH IN STRAHEC SE SPREMENITA V PRAHEC in KAKO UKROTITI SVOJEGA ZMAJA – v času zimskih šolskih počitnic.

KAKO UKROTITI SVOJEGA ZMAJA
Ko se naučimo vseh tehnik, strategij in veščin, da ukrotimo nevarne zmaje, ki bruhajo ogenj, v krotke in prijazne zmajčke, ki znajo izraziti svoja stališča.

V vsakem izmed nas se nahaja zmaj – ta nam pomaga, da bruhamo ogenj in okolici sporočamo, kaj je za nas sprejemljivo in kaj ni. Vsi pa vemo, da je velika modrost razjeziti se ravno ob pravem času, na ravno pravi način na ravno pravo osebo. Na našem taboru pomagamo tako tistim, ki ognja bruhajo preveč, kot tistim, ki se ga nikoli niso naučili bruhati.
Namenjeno otrokom, ki imajo izbruhe jeze oz. so pogosto jezni, imajo težave s potlačeno jezo ali z avtodestruktivnim vedenjem; spoznavali bomo načine umiritve, ustrezno izražanje jeza in besa ter socialno sprejemljive odzive.

STRAH IN STRAHEC SE SPREMENITA V PRAHEC
Ko z lastnimi močmi premagamo velike in majhne strahove, ki se plazijo po otroških dušah, pod posteljami in v temnih gozdovih.

Tekom otroštva dobivamo izkušnje, ki nas oblikujejo v človeka, kot smo danes. Nekatere so prijetne, druge manj in tretje so strašne. Vsakega izmed nas je nečesa strah, enega bolj – drugega manj. Kako prepoznati strah v lastnem telesu in ga kljub njegovi moči sprejeti, sprostiti in obvladati, bomo spoznavali na našem zimskem taboru pod vodstvom družinskih strokovnjakov.
Namenjen otrokom, ki jim strah, tesnoba ali fobija preprečuje, da bi polno odprli svoj življenjski potencial; aktivnosti s poudarkom na prepoznavanju vzrokov/sprožilvec takih občutij in spoprijemanju s tem, premagovanju strahu in iskanju ustreznih strategij za samostojno funkcioniranje.

Tabor bomo vodili izkušeni družinski strokovnjaki iz našega zavoda, ki taborjenje vidijo kot priložnost za zabavno preživljanje počitnic, hkrati pa z vsebino, ki otroka podpre, ga razbremeni izzivov in jim pokaže nove poti. Pomebne so izkušnje, ki jih otrok dobi na drugačen način, pa tudi druženje z otroki, ki imajo podobne težave. Tabor bo poleg strokovnega programa vključeval tudi različne življenske veščine: lov za zakladom v obliki orientacije, športne igre, ustvarjalne delavnice in kuharske podvige.

KDAJ: Zimske počitnice; nedelja 16.2. popoldne – četrtek 20.2. popoldne,
KJE: Križevska vas, (20km iz Ljubljane)
KAKO:  V obliki taborjenja (v hiši),
ZAKAJ: V podporo otrokom, ki imajo izzive z jezo in strahom,
KDO: šolo obvezni otroci do 7. razreda (stari 6-12 let),

CENA: 185€, prijave do 15.1. velja 10% popusta. 205€ polna cena, 15% popusta na drugega otroka. Možnost obročnega plačila na tri obroke.
Nekaj mest je namenjeno tudi otrokom iz socialno ogroženih družin po subvencionirani ceni. Preverite.

Poletni tabor 2019: Vodna pošast in črni tulipan


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *