POČITNIŠKO VARSTVO

cof

V okviru programa POČITNICE ZA DUŠO IN TELO bodo pri nas lahko učenci (6-12 let) preživljali svoje počitniške dni in sicer v tednih:

  29. 6. – 3. 7.
6. 7. – 10. 7.
20. 7. – 24. 7.
27. 7. – 31. 7.
17. 8. – 21. 8.
24. 8. – 28. 8.
PRIJAVE SPREJEMAMO OD 2.6. OD 7.00 DALJE.
Organizirano varstvo poteka v času med 7.00-16.00 na sedežu zavoda Tbilisijska c. 83 a, Ljubljana.

 

Program spodbuja otroke, da preko različnih športnih in ustvarjalnih aktivnosti krepijo svojo dušo in telo – razvijajo medosebne veščine in preko njih spoznavajo svoje zmožnosti in omejitve. Povezovanje z ostalimi otroki preko različnih strokovnih vaj bo otrokom omogočilo, da krepijo samopodobo, samozavedanje, sposobnost čustvenega izražanja in izboljšujejo čustveno regulacijo. Ob tem pa ne bomo pozabili na telo, ki je naše osnovno “orodje”. Z različčnimi igrami, vajami, športnimi aktivnostmi bomo poskrbeli za vsakodnevno načrtno vadbo in ustvarjalno gibanje.
Poudarek počiniškega varstva je na povezovanju otrok in njihovi rasti, zato jim želimo približati njihov notranji svet in omogočiti prepoznavanje lastnega odzivanja nanj ter razvijati zmožnosti regulacije preko (terapevtskih) zgodb, refleksije na le-te, iger, ki bodo povezane z danimi zgodbami ter ustvarjanjem – ekspresivnimi tehnikami, ki mnogim omogočijo globlji izraz, hkrati pa so že same po sebi lahko blagodejne, pa najsi gre za razvojne izzive, vzgojne zaplete ali čustvene stiske.

IN KAJ BOMO POČELI?

Poleg PROSTE IGRE in USTVARJANJA bo veliko zanimivih dejavnosti kot so

SLEPA POT PO LABIRINTU,

ORIENTACIJSKI POHOD,

OBISK GOZDNE SOBE POBEGA,

OBISK VETERINARSKE KLINIKE,

IGRANJE TENISA,

ISKANJE ZAKLADA,

RAZISKOVANJE POKLICEV IN RAZMIŠLJANJE O PRIHODNOSTI

IN ŠE …

KAJ MORAM ŠE VEDETI?

Starši za počitniško varstvo otroka z bivališčem v MOL prispevajo 25 €/teden. preostanek vrednosti varstva sofinancirata ZZ Iz roda v rod in MOL. V ceno je vključeno strokovno vodstvo (pedagogi s strokovnim znanjem s področja razvojne psihologije, družinskih in zakonskih odnosov), ves material, vstopnice in prehrana (vsak dan otroci dobijo zajtrk, sadno malico, kosilo in popoldansko malico ter napitke). Za otroke, ki se ne uspejo prijaviti na sofinanciran program in za otroke iz drugih občin je prispevek staršev 105-125 €/teden. (odvisno od št. prijavljenih)

Pričakujemo te zjutraj (najkasneje do 8.30, zajtrk pa je ob 7.30). S seboj prinesi majhen nahrbtnik z vodo, rezervnimi oblačili, sprejem za zaščito pred komarji in klopi, zaščitno kremo pred soncem, čepico ali klobučkom in šolskimi copati.

PRIJAVE POTEKAJO IZKLJUČNO PREKO SPLETNE STRANI, UPOŠTEVA SE VRSTNI RED PRIJAV. OBRAZEC BO OBJAVLJEN OB DATUMU IN URI, KI GA DOLOČI MOL (2. 6. 2020 ob 7.00)

V varstvo v vsak termin sprejmemo 22 otrok, od tega 2 otroka brezplačno iz socialno ogroženih družin.

Dodatne informacije na tel: 051 662 666 ali po e-pošti: matej.jakob.slavec@izrodavrod.si

Poleg subvencioniranega varstva v varstvo sprejemamo tudi otroke iz MOL in iz drugih občin po enotni ceni 105 eur/otroka/teden. Posamezen termin bo izveden, če bo prijavljenih vsaj 9 otrok.

Pridržujemo si pravico do spremembe programa (urnika, dejavnosti …)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *