Poletni terapevtski tabor: Kako Ukrotiti Svojega Zmaja?

sdr_HDRB

Vsi vemo, da obstaja mnogo različnih zmajev, a najbolj pogosti so tisti, ki bruhajo ogenj. V zadnjih dneh je na obalo prišel še prav posebej divji zmaj. Ime mu je Srdomir. Stalno bruha ogenj, pa si tega sploh ne želi. Ostali zmaji ga zaradi tega sploh ne marajo. Skoraj nihče več se noče z njim igrati, tistih nekaj, ki pa so mu najbolj zvesti, gredo domov pogosto opečeni in s solzami v očeh. Sprašujejo se, kako mu pomagati. Odpravi se z nami na pomoč Srdomirju, še preden se zgodi najhujše.

Na taboru bomo raziskovali našo zmožnost pomiritve samega sebe s poudarkom na krotenju lastne jeze. Spoznali bomo, da je jeza super reč, hkrati pa se bomo naučili, kako obvladati jezo, preden ona obvlada nas (metode reguliranja jeze in pomiritve).  Raziskovali in urili bomo tudi socialne in čustvene veščine,  ki so ključne veščine za uspešno življenje, saj smo ljudje odnosna bitja.

Preko dejavnosti v naravi, kot so orientacija, taborni ogenj, odprta kuhinja, pohod, ustvarjanje in razne igre se bomo posvetili tematikam čustev, čuječnosti, razumevanja sebe in sprejemanju sebe.

Poletni terapevtski tabor: Gasilska

Opis tabora:

Otroci so nastanjeni v taboru v krasnem okolju in preko različnih športnih in ustvarjalnih dejavnosti razvijajo mnoge veščine, spretnosti, znanja ter preživetvene strategije (v življenjskem in čustveno-socialnem pogledu). Z inovativnim terapevtsko-pedagoškim pristopom otroci skozi zgodbe spoznavajo, da naša vedenja vplivajo na naše počutje, zelo pomembno pa vplivajo tudi na ljudi okoli nas.

Tabor za otroke: 6-12 let Termin: 13. 7. – 17. 7. 2020, prihod v ponedeljek ob 8. uri zjutraj, v petek zaključujemo s družinski druženjem, starši vabljeni ob 16. uri, skupen zaključek bo ob 18. uri.

Cena: 190€ (prijave do 5. 6. 2019) oz. 240 EUR (do 29. 6.),

za vsakega naslednjega otroka iz iste družine 15 % popusta

Lokacija: Zasip pri Bledu

Organizator: ZZ Iz roda v rod, so. p., Tbilisijska 83 a, Ljubljana

VODJI TABORA: Sabina Sopko in Matej Slavec
Katarina Podnar

Z otroki bivamo in delamo strokovnjaki/terapevti za medosebne odnose

(mag. družinskih in zakonskih študij)  

Prijave zbiramo na matje.jakob.slavec@izrodavrod.si

Število mest je omejeno na 18 otrok, zato pohitite s prijavo.

Poletni terapevtski tabor: Iz roda v rod poletje 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *