O NAS

“Naj bodo tvoje misli pozitivne,
 saj se bodo spremenile v besede.

 Naj bodo tvoje besede pozitivne, saj se bodo spremenile v dejanja.

 Naj bodo tvoja dejanja pozitiva,
 saj bodo odražala tvoje vrednote.

 Naj bodo tvoje vrednote pozitivne,
 saj bodo postale tvoja usoda.”

– Gandhi

Večgeneracijski center je nastal kot socialno podjetje predvsem z namenom ozaveščanja in pomoči širši javnosti, različnim družbenim skupinam, predvsem pa tistim, ki se znajdejo v stiski. Delujemo povezovalno, želimo krepiti marginalne skupine, ki pogosto živijo odrinjeni, osamljeni in prezirani. Delujemo preventivno, z ozaveščanjem širše družbe in posameznikov o pomenu povezovanja, sodelovanja, medsebojne izmenjave virov in moči. S tem želimo ohranjati dostojanstvo prav vsakega in vseh skupin ljudi. Še posebej smo pozorni na otroke in starostnike, ki so večinoma/pogosto odvisno od drugih, njihovega razumevanja, empatije in zmožnosti ustreznega odzivanja.

Želimo si, da bi vsaj malo

  • prispevali k lepšemu, bolj kvalitetnemu življenju za vse,
  • pomagali prebroditi kakšno krizo ali razrešiti težavo,
  • razvijali spoštovanje in dostojanstvo vseh ljudi,
  • ozaveščali o pomenu dobrih medsebojnih odnosov in povezanosti,
  • prispevali k širjenju zaupanja in ljubezni med ljudmi.

Smo sanjači? Naivni? Mogoče. Več kot nas bo, lepše nam bo.

Uradni naziv zavoda: Zasebni zavod – socialno podjetje, Večgeneracijski center IZ RODA V ROD

Sedež: Tbilisijska c. 83 a, 10000 Ljubljana

TRR/IBAN:

št.: 38555891 (nismo davčni zavezanci)

zastopnik: direktorica Sabina Sopko

tel 051 662 666

www. izrodavrod.si

e-mail: info@izrodavrod.si;  sabina.sopko@izrodavrod.si

Če bi se radi udeležili rednih/izrednih sej sveta zavoda, nam pišite na sabina.sopko@izrodavrod.si s pripisom seja.

Logotip ima dvojni simbolni pomen. Na eni strani predstavlja cvet, ki je povezan s sloganom “Že cvetite v polnosti?”, saj si v zavodu želimo, da bi vsi lahko zaživeli v polnosti, brez bremen preteklosti, brez strahov in dvomov, ki bi hromili. Želimo si, da bi odvrgli vso odvečno težo, se naučili sprejemati življenje tako kot prihaja, se veseliti lepih trenutkov, tiste druge pa sprejemati kot priložnosti za rast. In vsak cvet v sebi nosi seme, ki ga za seboj pusti. Tako tudi vsak človek pusti sled. Želimo si, da bi le-ta bila čim bolj plodovita in pozitivna.

Drugi pomen logotipa pa so roke, ki nežno držijo tri ljudi, lahko si jih predstavljamo kot starša z otrokom ali pa kot par, med katerim se ustvari nekaj enovitega, njun odnos, saj v relacijski terapiji govorimo o tem, da je 1+1=3. Roke smo ljudje v zavodu, ki podpiramo vsakega, ki to potrebuje in si želi, mu omogočamo spoznati nekaj novega: varen in zaupen odnos, razumevanje in sprejemanje, svoje moči … in ko je pripravljen, ga pošljemo v svet, kjer se preizkuša in utrjuje svoja nova spoznanja. V centru logotipa pa si lahko predstavljamo tudi posameznika, za katerm stojita njegova starša, ki sta ga na nek način oblikovala in ga spremljata skozi vse življenje. In v vsaki terapiji se poleg klienta, dotikamo tudi njegove družine in vplivov le te na posameznika. Pri tem ohranjamo spoštljivost do vsakega človeka, tistega v procesu in vseh, ki jih klient nosi s seboj.

V zavodu delamo ljudje, ki nam je mar. Mar za vsakega posameznika, ne glede na spol, starost, stanje ali njegove okoliščine. Trudimo se ohranjati dostojanstvo in spoštovanje ter širiti ljubezen za lepši jutri – za vse nas.

Smo različnih strokovnih profilov, vsi pa imamo izobrazbo s humanističnega področja in izkušnje z delom z ljudmi.

Kadar pa je potrebno, poiščemo tudi zunanjo pomoč. Sodelujemo z različnimi ustanovami, zavodi, šolami in vrtci, doma za upokojence, lokalno in širšo skupnost in spremljamo problematiko na lokalnem nivoju, ki je za nas vedno nov izziv.

Naš prostor se nahaja malo ven iz strogega centra mesta, na Viču, v bližini Interspara in Policije Vič. Smo v bližini obvoznice in mestnega avtobusa št. 1 in 6. Imamo zagotovljena brezplačna parkirna mesta in lahko dostopnost.

Urejen imamo prostor za individualna srečanja (za posameznike, pare ali družine) in prostor, ki je urejen kot igralnica in prostor za različne, tudi gibalne dejavnosti. Urejen je v skladu z varnostnimi zahtevami in predvsem potrebami otrok, omogoča različne dejavnosti, predvsem pa ponuja široko paleto igrač, materialov in sredstev, ki spodbujajo otrokov razvoj, mu omogočajo predelavo različnih stisk in integracijo različnih vtisov.

Financiramo se na različne načine:

  • Z lastnimi sredstvi
  • Z donacijami in prispevki podjetji in posameznikov
  • S subvencijami in sredstvi pridobljenimi na različnih razpisih na lokalni, državni in evropski ravni
  • Z obračunavanjem svojih storitev uporabnikom.

Veseli bomo vsakega prispevka v materialni obliki ali pa s pripravljenostjo za sodelovanje na vse možne načine. Odprti smo za predloge, nove ideje in pobude. Radi se odzovemo povabilu ali se pridružimo družbeno odgovornim projektom, dogajanjem … Pokramljajte z nami: Pokličite na tel. 051 662 666 ali nam pišite na info@izrodavrod.si.

Ostanimo v stiku

Če bi bili radi pravočasno obveščeni, se naročite na novičke ali nam pišite na e-mail info@izrodavrod.si

Naslov: Tbilisijska 83A, 1000 Ljubljana

Telefon: 051 662 666

Email: info@izrodavrod.si

Copyright 2022 © All rights Reserved. Design by Elementor